Thuisbatterij

Savo Solar Systemen is volledig gecertificeerd voor het installeren van een thuisbatterij. 

Savo Solar Systemen werkt uitsluitend met een 3T en 10T thuisbatterij van het merk Enphase Energy

Een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen is een slimme manier om zelf opgewekte zonne-energie efficiënt te gebruiken.

Dit is hoe het werkt

1. Energieproductie

Zonnepanelen wekken elektriciteit op wanneer de zon schijnt. Deze energie kan direct worden gebruikt in huis.

2. Overschotopslag

Als de zonnepanelen meer energie opwekken dan dat jij op dat moment gebruikt, wordt het overtollige vermogen opgeslagen in jouw thuisbatterij. Leveren jouw zonnepanelen geen stroom? Dan wordt de thuisbatterij langzaam ontladen, waardoor je op dat moment geen stroom van het energienet hoeft te gebruiken. Afhankelijk van je stroomverbruik en de grootte van jouw accu, kan je zelfs een aantal dagen zonder stroom van het net. Je zou dus ook kunnen zeggen dat een thuisbatterij fungeert als een noodstroomvoorziening. 

3. Later gebruik

Op momenten dat de zonnepanelen niet genoeg stroom genereren, zoals s’ nachts of op bewolkte dagen, kun je de opgeslagen energie uit de thuisbatterij halen om je huis van stroom te voorzien. Dit vermindert de noodzaak om elektriciteit van het openbare net te kopen. 

4. Onafhankelijkheid

Het hebben van een thuisbatterij maakt je minder afhankelijk van een elektriciteitsnet, waardoor je zelfvoorzienender wordt en mogelijk je energiekosten verlaagt. 

5. Milieuvriendelijk

Door zelf opgewekte zonne-energie op te slaan en te gebruiken, verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan duurzaamheid. 100% Groene zonnestroom!

Het plaatsen van een thuisbatterij is heel eenvoudig. Er zijn geen ingewikkelde ingrepen nodig om een thuisbatterij aan te sluiten op jouw zonnepanelen. De 3T thuisbatterij heeft een grootte van 43 x 78 en 19 cm diep. Een 10T thuisbatterij is een stuk groter. 

Aangeraden wordt om een thuisbatterij te bevestigen in de garage of in een andere koele (technische) ruimte.


Enphase heeft een nieuwe ontwikkeling omtrent Dynamische tarieven op de Nederlandse markt.


Vraag & aanbod 

De prijs van energie varieert per uur en wordt dagelijks bepaald door vraag en aanbod op de Europese Energiebeurs. 


Dynamisch Tarief 

Een belangrijke factor voor de schommelingen in de energieprijs is de overvloed aan groene energie. In de zomer overdag door de zon en in de winter’s nachts door de wind. 


Prijsspreiding 

Wanneer de spreiding van de energieprijs over de 24 uur van de dag groot is (bijv. goedkoop overdag en duur’s avonds) heb je veel potentieel om geld te besparen op je energierekening. Het Enphase Energy Systeem is de basis tot het ontsluiten van dit besparingspotentieel. Het is rechtstreeks gekoppeld aan de prijzen van de European Energy Exchange (EPEX spot) en met behulp van onze intelligentie zal het systeem optimaliseren wanneer je elektriciteit koopt en verkoopt – het meeste voordeel wordt behaald op moment dat de IQ Battery, laadpaal en volledig elektrische warmtepomp aangesloten zijn.

Share by: